Uuden ajan mobiilipohjainen ruokatoimituspilotti alkanut menestyksekkäästi Naantalissa 19.11.2019

Viilean seuraavan sukupolven ja maailman ainutta ulkokäytössä olevaa ruokapalveluratkaisua on alettu testaamaan menestyksellä Naantalissa. Yhteistyökumppanina on paikallinen K-Supermarket Ellen. Asiakkaiden verkkokaupasta tekemien ostoksien keräys ja toimitus toteutettiin tilausta seuraavana arkipäivänä klo 17 mennessä. 

Ensimmäisessä vaiheessa asiakas ja kuljetusyhtiö saivat ilmoituksen, kun kauppa vei tilaukset Viilean järjestelmään. Lopuksi asiakas sai älypuhelimeensa ilmoituksen, kun toimitus oli tehty. Pilotissa testataan uudet asiakas- ja kuriiriapplikaatiot sekä uusi back office -järjestelmä. Kuljetuskumppanina pilotissa toimii Happy Delivery Oy.

Viilean iOS-ympäristö on saatu toimivaksi ja Android-ympäristö lähtee käyntiin lähipäivinä, iloitsee Viilean tiimi. Käytännössä siis asiakkaiden ei tarvitse enää olla ottamassa ruokatilaustaan vastaan, koska toimitus tapahtuu suoraan turvalliseen ja optimaalisessa lämpötilassa olevaan ruokapostilaatikkoon. Älypuhelimen kautta asiakas saa reaaliaikaisen tiedon toimituksesta ja voi avata kaappinsa. Myös kuljetusyhtiö hoitaa laatikon avaamisen ja sulkemisen mobiilisti.

Pilotti kestää joulukuun loppuun. Tänä aikana pilottiasiakkailta ja yhteistyökumppaneilta kerätään käyttökokemuksia ja parannusehdotuksia. Viilea laajentaa kokeilua lähiaikoina Turun talousalueella ja pääkaupunkiseudulle. Jatkossa asiakas voi palvelua käyttämällä myös vastaanottaa pakettinsa samalla periaatteella toimivaan postilaatikkoon, joka sijaitsee lämpötilasäädellyn laatikon yläpuolella.