Hei!

Kiitos, kun olet päättänyt kanssamme vähentää taaksemme jättämää hiilijalanjälkeä ja helpottaa omaa elämääsi ottamalla ruokapostilaatikon käyttöösi! Tässä sinulle ohjeita:

 1. Valitse ruokapostilaatikolle sopivan tasainen paikka pihalta. Tärkeintä on, että paikalle tulee sähkö joko suoraan seinästä tai jatkojohdolla kauempaa. Tavallisimmin laite on asennettu lähelle sitä ovea, josta kuljetaan sisälle kotiin. Jotkut ovat korvanneet ruokapostilaatikolla myös perinteisen postilaatikon kadun varrelta.
 2. Asenna Viilea Customer -sovellus kaikkien perheenjäsenten puhelimiin, joilla ruokapostilaatikkoa on tarkoitus avata ja käyttää. Suorita rekisteröityminen sovelluksen kautta käyttäen vahvaa tunnistautumista. Kun sovellus kysyy puhelinnumeroa, kirjoita se käyttäen maakoodia 358. Esimerkki: 358401234567
 3. Luo tunnus K-ruoka.fi:lle. Voit myös ladata K-ruoka -sovelluksen perheen puhelimiin.
 4. Tulemme sovittuna aikana asentamaan ruokapostilaatikon ja saatte käyttökoulutuksen.

Ohjeita ruokien tilaukseen

 1. Ruokatilaus tehdään aina päivää ennen toimitusta. Tilausta voidaan muokata koko edellisen päivän loppuun asti niin moneen kertaan, kuin on tarpeen. Ostokset veloitetaan vasta keräilyn päätteeksi toteutuneen keräilyn mukaan.
 2. Tällä hetkellä toimituspäivät ovat MA, KE ja PE. Valitse halutulta jakopäivältä klo 12-15, jotta tilaus ehditään keräämään jakoauton saapumiseen mennessä. (Lisäys 11.10.2020: Jos kaikki 12-15 ajat ovat varattuja, voit valita myös jälkimmäisen ajan ja kauppa on lupautunut keräämään tilaukset jakoauton saapumiseen mennessä.) Tilaus tehdään noutotilauksena, vaikka toimitus on ruokapostilaatikkoon. Katso esimerkkikuva:

  (Taulukossa näkyviä keräilyhintoja ei veloiteta. Todellinen kulu on 9,90 € sisältäen keräilyn ja toimituksen. Kuva on otettu selaimen näkymästä. K-Ruoka sovelluksessa näkyy hieman eri tavalla. Myös hintana saattaa näkyä kuvasta poiketen 4,90 € mikäli plussakortti on liitetty tiliin.)
 3. Ostoskorissa alimpana ennen tilauksen hyväksymistä on ”Viesti kaupalle” -tekstialue. Kirjoita siihen Viilea sekä ruokapostilaatikon pääkäyttäjän puhelinnumero. Tällöin kauppa osaa yhdistää tilauksen oikeaan Viilea-ruokapostilaatikkoon. Katso esimerkkikuva:

Vinkkejä ja muuta tietoa

 • Kun kaikki perheenjäsenet käyttävät samaa tunnusta ja salasanaa K-ruoka -verkkokaupassa ja puhelinsovelluksessa, voitte yhdessä hallita ostoslistoja ja tehdä lisäyksiä tilauksiin niin monta kertaa kuin haluatte.
 • Kauppa pyrkii parhaansa mukaan lisäämään työntekijöitä keräilyyn sitä mukaa, kun tilausmäärät kasvavat. Silti joillekin päiville tilauksia voi tulla niin runsaasti ettei halutulle toimituspäivälle ole enää vapaita toimitusaikoja. Jos tiedät jo etukäteen, että haluat tilata toimituksen vaikka joka perjantaille, voit lukita toimitusajan viikoilla etukäteen lisäämällä ostoslistaan yhden tuotteen ja tekemällä tilauksen. Pääset lisäämään muut ostettavat tuotteet listalle koska tahansa myöhemmin.
 • Voit tilata myös muita tuotteita kirjoittamalla toiveet ”Viesti kaupalle”-kenttään. Esimerkki:
 • On kaikkien ruokapostilaatikon käyttäjien etu, että mahdollisimman moni käyttää palvelua, jotta saisimme myös muut viikonpäivät mukaan toimituspäiviksi. Tämän vuoksi Viileasta kannattaa kertoa kaikille naapureille, sukulaisille, työkavereille ja muille tuttaville. Voit esimerkiksi ottaa valokuvan oman pihasi ruokapostilaatikosta ensimmäisen ruokatoimituksen noutaessasi ja lisätä siitä kuvan ja kokemukset sosiaalisiin medioihin.