K-Citymarket Salo ja Viilea ovat aloittaneet yhteistyön Salossa ruoan ja päivittäistavaroiden kotiinkuljetuksesta Viilea-ruokapostilaatikoihin. Ostaminen tapahtuu K-Ruoka.fi -verkkokaupasta tai mobiilisovelluksesta. Ostokset toimitetaan tällä hetkellä kolmena päivänä viikossa (ma, ke, pe). Viilea sopii rivitalo- ja omakotitaloasukkaille.

Näin pääset alkuun:

1.

Tee vuokrasopimus Viilea-ruokapostilaatikon käytöstä: www.viilea.fi/tilaus. Ruokapostilaatikon asennus maksaa Salossa 49 € ja laitteen vuokrahinta on vain 9,90 € / kk (sis. alv. 24%).

2.

Luo käyttäjätili K-Ruoka verkkokauppaan.

3.

Ruokapostilaatikko tullaan asentamaan sovittuna aikana. Asennuksen ja käyttöopastuksen jälkeen voit tehdä ensimmäisen tilauksen. Kuljetus (9,90 € / kerta) maksetaan verkkokaupassa. Niin helppoa se on!


Kysymykset ja vastaukset

Viilea ruokapostilaatikkoon liittyvät yleiset kysymykset ja vastaukset löydät omalta sivultaan täältä: https://viilea.fi/usein-kysytyt-kysymykset/

Mille alueille ruokapostilaatikko ja Citymarketin kuljetukset on saatavilla Salossa?

Toimitamme alkuun 10 km säteelle Citymarketista kattaen kartalla näkyvän alueen sekä lisäksi muun muassa Vartsalan ja Kokkilan sekä Perttelin Kaivolan, Hähkänän ja Inkereen lähialueet.

Jos asut kartan reuna-alueilla, voit varmistaa saatavuuden sähköpostitse info@viilea.fi.

Mitä ruokapostilaatikon käyttö maksaa Salossa?

Viilea ruokapostilaatikon vuokraus maksaa Salossa 9,90 € / kk sisältäen arvonlisäveron.

Mitä ruoan tilaaminen ja kuljetus kotiin maksaa?

Ruoan kotitoimitus ruokapostilaatikkoon maksaa 9,90 € / kerta. Ruoan keräily kaupassa on ilmaista. Tilaajalta veloitetaan tilatun tavaramäärän mukaan pahvilaatikot, joissa tuotteet toimitetaan. Hinta 1,00 € / pahvilaatikko. Hinnat sisältävät alv. 24 %.

Miten ruokaa tilataan ja koska se toimitetaan?

Tilaukset tehdään K-ruoka.fi verkkokaupasta tai mobiilisovelluksella ja ne maksetaan Visa tai Mastercard -maksukortilla (Debit tai Credit-kortti). Tarkemmat ohjeet tilaamisesta täällä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/verkkokauppa/ohje-nain-tilaat-k-ruoka-verkkokaupasta

Aloitamme jakelut alkuun kolmena päivänä viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Päiviä lisätään, kun käyttäjiä on riittävä määrä. Toimitukset tapahtuvat n. klo 15 alkaen. Tarkempi aika vaihtelee päivittäin tilaajamäärän ja tilausosoitteiden mukaan.

Tilaus tulee tehdä viimeistään jakopäivää edeltävänä päivänä. Jakoaika (ma, ke, pe) valitaan verkkokaupasta. Annamme yksityiskohtaisemmat ohjeet ruokapostilaatikon asennuksen yhteydessä.

Huom! Varmistathan, että kortissa on riittävästi katetta ostoksiin ja että verkkomaksaminen on hyväksytty kortin asetuksista (Asetus löytyy verkkopankista tai ottamalla yhteyttä kortin myöntämään pankkiin).

Miten asennus tapahtuu?

Viilea voidaan asentaa omakotitalon, rivitalon, yrityksen tai vaikka kesämökin pihalle. Sovimme sinulle sopivan asennusajan. Tuomme ruokapostilaatikon pihallesi, kytkemme siihen virrat ja annamme käyttökoulutuksen sekä lähetämme kirjalliset ohjeet sähköpostitse.

Käytön aloitus vaatii tavallisen 230 V sähköpistokkeen kaapin välittömästä läheisyydestä (tai jatkojohdon) sekä käyttäjällä tulee olla älypuhelin tai tabletti (Android/iOS), jonka nettiyhteys toimii asennettavan ruokapostilaatikon luona ulkona.

Ruokapostilaatikon asennus ja käyttöopastus maksaa 49 € sis. alv. 24 %.

Miten kylmäketjusta ja hygieniasta on huolehdittu?

Kaupan työntekijöillä on voimassa oleva hygieniapassi. Tuotteet säilytetään keräilyn jälkeen kaupan kylmätilassa ja kuljetetaan kylmälaittein varustetulla ajoneuvolla erityistä huolellisuutta vaalien.

Voiko pahvilaatikot käyttää uudestaan?

Pahvilaatikoita ei voi hygieniasyistä käyttää ruokalähetyksissä uudestaan. Pahvilaatikot ovat täysin kierrätettäviä ja niitä voi käyttää myös esim. muuttolaatikoina.

Mitä jos tilaan enemmän kuin kaappiin mahtuu?

Ruokapostilaatikon kylmätilan koko on 157 litraa, joka vastaa keskikokoista jääkaappia. Siihen mahtuu päällekkäin 3 kpl 38 x 38 x 28 cm pahvilaatikoita. Nyrkkisääntönä kaappiin mahtuu noin 250 eurolla ostoksia, mutta huomioithan, että esim. talouspaperisäkki tai vesikanisteri vievät runsaasti tilaa.

Mikäli kaikki kylmässä pidettävät tuotteet eivät mahtu kaappiin, siirtyy yli jäävien tuotteiden toimitus seuraavaan jakopäivään, mutta voit tilauksen yhteydessä päättää annatko kuljettajalle luvan jättää kuivatuotteet laatikon ulkopuolelle.

Mitä tuotteita ruokapostilaatikkoon voidaan ostaa Citymarketista?

Kaikki tavanomaiset jääkaapissa säilytettävät tuotteet, kuivatuotteet, vaatteet, lelut ja harrastevälineet jne. Jos etsimääsi tuotetta ei löydy verkkokaupan valikoimasta (kuten vaikka lasten kurahousut tai lihaosaston itse marinoidut kassler-pihvit), voit tilata ne verkkokaupan kassasivulta lisätietokentän kautta.

Mitä tuotteita ruokapostilaatikkoon ei voida toimittaa?

Suomen lainsäädäntö kieltää tupakka- ja alkoholituotteiden, pattereiden sekä vakuumipakkaamattomien teurastuotteiden, kuten esim. koiranluiden toimittamisen. Koska ruokapostilaatikko on aina jääkaappikylmä (n. 4-5 °C), siihen ei voida toimittaa esim. jäätelöitä.

Asiakkaan omalla vastuulla voidaan toimittaa esim. pakastevihannekset, ranskalaiset perunat tai muut pakasteet, joiden sallitaan sulaa toimituksen aikana. (Vertaa esim. tilannetta, jossa kuljetat pakasteet kesähelteillä omassa 30 asteisessa autossa. Ruokapostilaatikkoon tilatessa kylmäketju ei katkea kertaakaan.)

Kuka tilaukset toimittaa Salossa?

Tuotteet toimitetaan salolaisen Kuljetus Ralf Hellsberg Oy:n toimesta. Yhtiöllä on yli vuosikymmenen kokemus kylmäkuljetuksista Salon alueella.

Suurperheeni tilaa valtavasti ruokaa. Voiko kaappeja olla useampia?

Kyllä voi. Myös tilauksen voi tehdä vaikka jokaiselle jakopäivälle. Kaappiin mahtuu keskimäärin viisihenkisen perheen viikko-ostokset kerrallaan.

Voiko kaappia käyttää työpaikalla yhteiskäytössä ja tilata sinne henkilökunnalle ruokia?

Kyllä voi. Käyttöoikeuksia voidaan jakaa useille henkilöille. Yritykset voivat tarjota kaapin myös työsuhde-etuna työntekijöilleen tai sitouttaa omia avainasiakkaitaan antamalla kaappi asiakkaiden henkilökohtaiseen käyttöön.

Mitä jos muutan kesken kaiken?

Jos uusi osoitteesi sijaitsee Viilean toimialueella, voit ilmoittaa siitä meille ja muuttaa ruokapostilaatikon uuteen asuntoon. Jos muutat toimialueen ulkopuolelle, voit irtisanoa sopimuksen.

Miten pitkään sopimus on voimassa ja miten se voidaan irtisanoa?

Sopimus on voimassa toistaiseksi niin kauan, kuin haluat. Irtisanomisaika on 3 kuukautta. Irtisanomisen voi tehdä vapaamuotoisesti sähköpostitse.