K-Supermarket Ellen ja Metrotukku ovat aloittaneet Viilean kanssa yhteistyön Naantalissa ja Turun seudulla ruoan ja päivittäistavaroiden kotiinkuljetuksesta Viilea-ruokapostilaatikoihin. Ostaminen tapahtuu K-Ruoka.fi -verkkokaupasta tai mobiilisovelluksesta tai eMetrosta. Ostokset toimitetaan tällä hetkellä kaikkina arkipäivinä (ma-pe).

Näin pääset alkuun:

1.

Tee vuokrasopimus Viilea-ruokapostilaatikon käytöstä: www.viilea.fi/tilaus. Lue lisää hinnoittelusta alempana.

2.

Luo käyttäjätili K-Ruoka verkkokauppaan ja/tai eMetroon.

3.

Ruokapostilaatikko tullaan asentamaan sovittuna aikana. Asennuksen ja käyttöopastuksen jälkeen voit tehdä ensimmäisen tilauksen. Kuljetus (9,90 – 14,90 € / kerta) maksetaan verkkokaupassa tai voit tehdä kuukausi- tai vuosisopimuksen Viilea Expressin kanssa (www.viileaexpress.fi). Niin helppoa se on!


Kysymykset ja vastaukset

Viilea ruokapostilaatikkoon liittyvät yleiset kysymykset ja vastaukset löydät omalta sivultaan täältä: https://viilea.fi/usein-kysytyt-kysymykset/

Mille alueille ruokapostilaatikko ja kuljetukset on saatavilla Turun seudulla?

Toimitamme Naantaliin, Maskuun, Raisioon, Turkuun, Kaarinaan ja Lietoon. (Sopimuksen mukaan myös muualle.)

Jos asut kartan reuna-alueilla, voit varmistaa saatavuuden sähköpostitse info@viilea.fi tai soittamalla 044 988 6978.

Mitä ruokapostilaatikon käyttö maksaa Salossa?

Hinta on tarjousaikana tilattuna 29,90 € / kuussa sisältäen arvonlisäveron. Hinta pysyy tarjousaikana 31.12.2020 mennessä tilanneille samana niin pitkään, kuin tilaaja haluaa jatkaa ruokapostilaatikon käyttöä tai niin kauan kuin ruokapostilaatikoita riittää. Tarjousajan jälkeen tilauksen tehneille hinta muuttuu korkeammaksi. Ensimmäinen kuukausi on kaikille ilmainen.

Mitä ruoan tilaaminen ja kuljetus kotiin maksaa?

Ruoan kotitoimitus ruokapostilaatikkoon maksaa 9,90 – 14,90 € / kerta. Ruoan keräilyn hoitaa Viilea Express ja se sisältyy kotiinkuljetuksen hintaan. Tilaajalta veloitetaan tilatun tavaramäärän mukaan pahvilaatikot, joissa tuotteet toimitetaan. Hinta 1,30 € / pahvilaatikko. Hinnat sisältävät alv. 24 %.

Miten ruokaa tilataan ja koska se toimitetaan?

Tilaukset tehdään K-ruoka.fi verkkokaupasta tai mobiilisovelluksella ja ne maksetaan Visa tai Mastercard -maksukortilla. Tarkemmat ohjeet tilaamisesta täällä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/verkkokauppa/ohje-nain-tilaat-k-ruoka-verkkokaupasta.

Tai Metrotukusta osoitteesta www.emetro.fi (Huom. eMetroon ilmoittautuessasi ilmoita Pasi Nikulalle (pasi.nikula@emetro.fi), että olet Viilea-asiakas ja ruokapostilaatikkosi sarjanumeron.)

Toimitukset tapahtuvat n. klo 15 alkaen. Tarkempi aika vaihtelee päivittäin tilaajamäärän ja tilausosoitteiden mukaan.

Tilaus tulee tehdä viimeistään jakopäivää edeltävänä päivänä. Annamme yksityiskohtaisemmat ohjeet ruokapostilaatikon asennuksen yhteydessä.

Huom! Varmistathan, että kortissa on riittävästi katetta ostoksiin ja että verkkomaksaminen on hyväksytty kortin asetuksista (Asetus löytyy verkkopankista tai ottamalla yhteyttä kortin myöntämään pankkiin).

Miten asennus tapahtuu?

Sovimme sinulle sopivan asennusajan. Tuomme ruokapostilaatikon pihallesi, kytkemme siihen virrat ja annamme käyttökoulutuksen sekä lähetämme kirjalliset ohjeet sähköpostitse.

Käytön aloitus vaatii tavallisen 230 V sähköpistokkeen kaapin välittömästä läheisyydestä (tai jatkojohdon) sekä käyttäjällä tulee olla älypuhelin tai tabletti (Android/iOS), jonka nettiyhteys toimii asennettavan ruokapostilaatikon luona ulkona.

Ruokapostilaatikon asennus ja käyttöopastus maksaa kertamaksuna 49 € sis. alv. 24 %.

Miten kylmäketjusta ja hygieniasta on huolehdittu?

Kaupan sekä Viilea Expressin työntekijöillä on voimassa oleva hygieniapassi. Tuotteet säilytetään keräilyn jälkeen kaupan kylmätilassa ja kuljetetaan kylmälaittein varustetulla ajoneuvolla erityistä huolellisuutta vaalien.

Voiko pahvilaatikot käyttää uudestaan?

Pahvilaatikoita ei voi hygieniasyistä käyttää ruokalähetyksissä uudestaan. Pahvilaatikot ovat täysin kierrätettäviä ja niitä voi käyttää myös esim. muuttolaatikoina.

Mitä jos tilaan enemmän kuin kaappiin mahtuu?

Ruokapostilaatikon kylmätilan koko on 157 litraa, joka vastaa keskikokoista jääkaappia. Siihen mahtuu päällekkäin 3 kpl 38 x 38 x 28 cm pahvilaatikoita. Nyrkkisääntönä kaappiin mahtuu noin 250 eurolla ostoksia, mutta huomioithan, että esim. talouspaperisäkki tai vesikanisteri vievät runsaasti tilaa.

Mikäli kaikki kylmässä pidettävät tuotteet eivät mahtu kaappiin, siirtyy yli jäävien tuotteiden toimitus seuraavaan jakopäivään, mutta voit tilauksen yhteydessä päättää annatko kuljettajalle luvan jättää kuivatuotteet laatikon ulkopuolelle.

Mitä tuotteita ruokapostilaatikkoon voidaan ostaa?

Kaikki tavanomaiset jääkaapissa säilytettävät tuotteet, kuivatuotteet, vaatteet, lelut ja harrastevälineet jne. Jos etsimääsi tuotetta ei löydy verkkokaupan valikoimasta (kuten vaikka lasten kurahousut tai lihaosaston itse marinoidut kassler-pihvit), voit tilata ne verkkokaupan kassasivulta lisätietokentän kautta.

Mitä tuotteita ruokapostilaatikkoon ei voida toimittaa?

Suomen lainsäädäntö kieltää tupakka- ja alkoholituotteiden, pattereiden sekä vakuumipakkaamattomien teurastuotteiden, kuten esim. koiranluiden toimittamisen. Koska ruokapostilaatikko on aina jääkaappikylmä (n. 4-5 °C), siihen ei voida toimittaa esim. jäätelöitä.

Asiakkaan omalla vastuulla voidaan toimittaa esim. pakastevihannekset, ranskalaiset perunat tai muut pakasteet, joiden sallitaan sulaa toimituksen aikana. (Esim. jos tuotteet menevät heti samana iltana käyttöön.)

Kuka tilaukset toimittaa Turussa?

Tuotteet toimitetaan turkulaisen Viilea Express Oy:n toimesta.

Suurperheeni tilaa valtavasti ruokaa. Voiko kaappeja olla useampia?

Kyllä voi. Myös tilauksen voi tehdä vaikka jokaiselle jakopäivälle. Kaappiin mahtuu keskimäärin viisihenkisen perheen viikko-ostokset kerrallaan.

Mitä jos muutan kesken kaiken?

Jos uusi osoitteesi sijaitsee Viilean toimialueella, voit ilmoittaa siitä meille ja muuttaa ruokapostilaatikon uuteen asuntoon. Jos muutat toimialueen ulkopuolelle, voit irtisanoa sopimuksen.

Miten pitkään sopimus on voimassa ja miten se voidaan irtisanoa?

Sopimus on voimassa toistaiseksi niin kauan, kuin haluat. Irtisanomisaika on 3 kuukautta. Irtisanomisen voi tehdä vapaamuotoisesti sähköpostitse.